Överkom dina komplex med stylistens scarf-trix!

Flytta fokus från dubbelhaka, tjock/kort hals och rynkor med sjal-tips.

Att älska sin kropp och alla dess skavanker kräver mental trygghet, och det finns många vägar att nå dit. De som i stället väljer att ändra sin kropp för att kunna älska den, når sällan full acceptans som håller i längden. Även den mest vältränade eller skönhetsopererade kroppen kommer med tiden att avvika från idealets normer, så med tiden vinner alltid den som är kompis med sin kropp, oavsett dess stadie. En bra start är att minska både ditt eget och andras fokus på de mindre stolta punkterna, med hjälp av en snygg scarf. Här kommer några välbeprövade och vanliga trix:

Annons:

Komplex för kort hals?

Ytterst få människor har ståtliga mannekäng-halsar. Punkt! Inte ens i ungdomen är det många som bär huvudet på skaft som skyltdockor, och med mognaden upplever ännu fler att deras hals blir kortare. Men, genom att knyta din tunna favoritscarf som ett smalt band runt halsen så kommer du se att halsen framstår som längre. Många gör felet att dölja hela halsen med en bylsig och voluminös sjal, men det får bara motsatt effekt och stärker intrycket av att du inte har någon hals. Förläng i stället halsen genom att vika scarfen smalt likt ett sidenband, och knyt den tätt men bekvämt mot halsen:

Svårt acceptera din långa hals?

Det är visserligen fler som drömmer om en längre hals än en kortare hals, men även en lång hals kan omfattas av komplex. Intrycket av halsens längd påverkas även av andra faktorer som ansiktsform, hårlängd, axelbredd, urringning och hur smal eller kraftig kroppsformen är. Men, så här bär du en sjal om du vill få halsen att upplevas som kortare: Vik din scarf till ett bredare band än ovan, så den täcker mer längd av halsen. Bär scarfen/sjalen även i detta fall, ganska tajt knutet mot halsen, dock alltid komfortabelt. Mer klädd hals minskar intrycket av dess längd:

Dubbelhaka?

Oavsett om det verkligen är en iögonfallande dubbelhaka, eller bara en ren inbillning, så får komplexet många att huka sig. Detta trots att vi förstår att hukandet bara ger dubbelhakan mer volym. Men det är bara mänskligt att inte spontant sträcka stolt på en hals som skäms för sin dubbelhaka. Så, välj då en snygg och klädsam sjal, och knyt den löst och ledigt runt halsen. Genom att inte sitta tajt mot halsen, så upplevs både hakan och halsen som smalare, och den lösare sjalen får en lägre placering som förflyttar exponeringen bort från din haka:

Minska fokus på bysten?

Tvärtom mot vad många tror så är det ganska vanligt att kvinnor vill tona ner en stor byst i både sociala och arbetsrelaterade sammanhang. De flesta kvinnor önskar en viss balans i kroppsformen, men en omfattande barm kan lätt få all fokus. Ett effektivt sätt att dämpa intrycket är då att knyta scarfen eller bära sjalen så att en hörnspets pekar nedåt. En nedåtpekande triangel, eller spets, motverkar upplevelsen av bysten:

Inte vant dig vid rynkorna?

Att bära plagg med djupt dekolletage kan få de flesta kvinnor att känna sig attraktiva. Upplevelsen av att bli fysiskt bekräftad och utstråla kvinnlighet höjer självkänslan, när det sker i trygga sammanhang. Men de små rynkorna på halsen och ovan bysten kan tyvärr bli ännu tydligare när bysten lyfts upp i festblåsan. Men låt dig inte hindras, utan bär en snygg scarf runt halsen, och välj då en som förhöjer och kryddar din outfit. Den behöver absolut inte täcka hela halsen, utan bara dölja litegrann och flytta fokus.

Tips från DinSjal.se där du hittar ännu mer inspiration och stiltips: www.dinsjal.se

5 thoughts on “Överkom dina komplex med stylistens scarf-trix!

  1. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.