Nu enklare överblicka dina pensionspoäng (KÖPFAKTA)

Oberoende webbtjänsten “minpension” sammanställer enkelt dina sparanden gratis.

Det är inte så lätt att hålla reda på allt som inbetalats för din pension. Många små skvättar kan ha pytsats in av tidigare arbetgivare för din tjänstepension och din allmäna pension kan ligga utspridd i många olika fonder som du inte minns namnet på. Har du dessutom ett privat pensionssparande så blir det ytterligare en hög med papper att leta fram, för att antingen stävja eller elda på oron. KöpFakta vill därför tipsa om webbtjänsten www.minpension.se där du loggar in med bank-ID och enkelt ser dina nuvarande sparanden i privat, allmän och tjänstepension. Där finns även verktyg för att göra olika framtida prognoser. Bäst av allt är att den är helt ren från reklam, trygg och föreslår inga affärer.

Annons:

Neutral utan säljsyfte

Tjänsten är gratis att använda och kan betraktas som oberoende, då den inte har ett säljsyfte eller tipsar om företag. Styrelsen bakom Min Pension består till hälften av ledamöter från staten, och den andra hälften är knutna till pensionsbolag. Bolaget ägs av Svensk Försäkring som är försäkringsbolagens gemensamma branschorganisation.
Trettio aktörer (listas nedan) inom pensionssektorn levererar information om dina pensioners status, vilket inte är alla aktörer men ändå de största och vanligaste som förvaltar svenskarnas pensioner.
Vi på KöpFakta har testat minpension.se och upplever den som trovärdig, neutral och lätthanterlig.

De som lämnar information om din eventuella pension hos dem är följande:

AI Pension
Alecta
AMF
Avanza
Brummer & Partners
Danica Pension
Euroben Life & Pension
Folksam
Folksam kooperativa tjänstepensioner
Folksam LO Fondförsäkring
FPK
Handelsbanken Liv
KPA Pension
Kyrkans pensionskassa
Kåpan 
Länsförsäkringar
Movestic
Nordea 
Nordnet
Pensionsmyndigheten
PP Pension
PRI Pensionstjänst
Prometheus
SEB
SH Pension 
Skandia
SPK
SPP 
SPV
Swedbank
VFF Pension

Text & bild: Tom Swales

One thought on “Nu enklare överblicka dina pensionspoäng (KÖPFAKTA)

  1. Tack för en fanatastisk tjänst på minpension.se. Har jobbat i 2 andra länder där är det omöjligt att få koll. Svenskarna är ledande i att utveckla och effektivisera samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.