Bästa tipsen inför besöket på Elmia Husvagn & Husbil 2018

Ställplatser kring Elmia, erbjudanden och programpunkter du inte får missa.

Elmia Husvagn & Husbil är en av Nordens populäraste mässor som drar besökare från hela landet. Trettiosex tusen besökare antas komma och det betyder att många hotell, vandrarhem, campingar och ställplatser inom en mils radie från Elmia mässområde utanför Jönköping snabbt blir fullbokade. Har du inte redan bokat boende och kanske inte vill bo på den gigantiska ”mässcampingen”, så tipsar vi här om ställplatser inom 3 mils radie:

Annons:

Circle K, Hyltena 50,  Jönköping, 036-18 20 13: Från 99 kr/dygn
Tuvebo, utmed väg 26, Habo, 070-584-21-22: Från 100 kr/dygn
Ställplats Bogla, Bogla 29, Tenhult, 0708-493147: Från 120 kr/dygn
Bauergården (mellan Huskvarna och Gränna) 036-540 06: Från 200 kr
Skinnarebo G & CC, Skinnarebo, 036-690-75: Från 300 kr.

Byt lönsamt under Elmia husvagn & Husbil

Det blir även ett guldläge för smart byte av husbil eller husvagn under Elmia: I stället för att lämna din nuvarande husbil/husvagn i inbyte när du köper en ny, så får du i genomsnitt femton procent mer om du i stället säljer den via en förmedling. Landets ledande förmedling, Vincents, kommer att erbjuda gratis värdering av din husbil/husvagn under Elmia 2018 i monter C02:17. Dessutom kan du få en rabattcheck som ger dig tusen kronors rabatt på Vincents förmedlingsuppdrag. Och, de erbjuder ytterligare fördelar om du dessutom hittar din nästa husvagn eller husbil i Vincents stora utbud. Så passa på att kolla deras innevarande husbilar och husvagnar inför mässbesöket, eller besök deras monter.

Nyheter under Elmia Husvagn & Husbil

Några riktigt intressanta nyheter står svenska Polar för, och som de visar redan nu i 2019 års husvagnar, på Elmia 2018: Ett exempel är deras nya app, Polar Connect, som gör att du kan fjärrstyra värmen, larmet, kylskåpet, belysningen och mycket annat i husvagnen. En annan smart finess är att varje ny husvagn från Polar nu har uppvärmt gråvatten. Därmed har man helt eliminerat risken att behöva stå ute på en mörk ställplats, en vinternatt och knacka is från det frusna utloppet. Varför har det dröjt ända till Elmia 2018 för att något fabrikat skulle införa det som standard? Kanske krävs det en norrländsk tillverkare för att uppfatta våra nordiska behov? Men, ibland vill man ju ha kyla, särskilt i kylskåpet, och Polars nya husvagnar kan nu fås med kompressor-kylskåp. Dessa är både effektivare och energisnålare, jämfört med absorptionsteknik som är standard. Dessutom kommer alla husvagnar, från och med dessa nya modellerna, ha fläktar från svenska PAX i ventilationen. Den nya fläkten är så tyst att man på sin höjd nu kan störas av husvagns-grannens fläkt, på ställplatsen intill. Lyssna själv i Polars monter, under Elmia Husvagn & Husbil 2018.

Ta med ofrälsta vänner till Elmia Husbil

Känner du någon som är sugen på att skaffa husbil eller husvagn, men ännu inte tagit steget fullt ut? Eller, någon som tror att det är för komplicerat? Kanske någon som behöver köpråd? Ta då med vännen till Elmia Husbil & Husvagn där ”Husbils-skolan” kommer att hålla upplysande seminarier, och även besvara alla nybörjares frågor. Det är här man får ödmjuka och opretentiösa svar på frågor om exempelvis skillnaden på de olika typerna av husbilar och dess egenskaper. Eller, vad som gäller på en ställplats, eller i naturen, och alla frågor om teknik, utrustning, lagar, köpråd och allt annat som är förknippat med äga och använda husbil eller husvagn.

Kul, kamratligt och klubbkänsla

Alla utställare har såklart häftiga nyheter som kommer att inspirera alla intresserade. Men, det bästa med ELMIA husbil & Husvagn 2018 kommer ändå bli alla möten med likasinnade, och mässan har verkligen många fina förutsättningar för att få nya vänner. Om du inte vågar testa din skicklighet som förare på Caravans Clubs manöverbana (vid Tipshallsplanen, Elmia), så kan du ju åtminstone stå bredvid och skratta åt andra som rattar sin husvagn. Reseprogrammet ”Gone Camping” bjuder in till flera programpunkter där de tipsar om mat, dryck, europaresor och smultronställen för husbil och husvagn. I Husbilsskolans monter (Lobby syd) kan du boka tid för att få din husbil vägd under Elmia-mässan. För du vet väl att även om vikten i registreringspappren inte stämmer så är det ändå du som är ansvarig om husbilen har överlastats. Så, passa på att ta reda på husbilens riktiga vikt under Elmia 2018. Lika viktigt kan det vara att, som fordonscampare, lära sig laga härlig mat oavsett om man står i naturen eller på en ställplats. På utomhusområdet finns nämligen Grillskolan för de vuxna, medan alla barn välkomnas till Pizzaskolan, och därmed borde alla tvister om vem som ska laga mat på resorna få en rättvis lösning.

Elmia Husbilsmässa även för yngre

Varje år utvecklas Elmia Husvagn & Husbil till att mer och mer bli ett efterlängtat årligt resmål för hela familjen. Aktiviteterna för ungdomar och barn är riktiga höjdare i år, i mässlokalerna, på ställplatserna och utomhusytorna: Inne i lekhallen (hall E) kan de yngsta gå loss totalt på hinderbanor, hoppborg, tv-spel, lego, klotter och pyssel eller slappna av i hallens filmhörna. Börjar ungdomarna bli svåra att övertala till att följa med? Locka då med mässans ”ungdomshäng” vid Elmias entré syd, där de kan spela Nintendo Wii; Guitar Hero med trumset, Wii sports, Super Mario, Fifa och Racing. Biografen står öppen hela dagen för alla besökare under Elmia Husvagn & Husbil, och de tidigaste filmerna är för barn, men ju senare filmer desto vuxnare blir målgruppen. Vill man sen inte häcka på sin ställplats utan avsluta kvällen mer aktivt, tillsammans med familjen under mässdagarna, så står Rosenlundsbadets äventyrsbad öppet. (Gäller alla med flerdagarsbiljett, eller som bor på mässcampingen).

Njutning bortom ställplatsen

Oavsett om man åker till Elmia Husvagn & Husbil 2018 med vänner, sin käresta eller helt solo så finns många härliga möjligheter till njutning. På torsdag kväll kan man exempelvis välja den italienska buffén, på fredag erbjuds räk- och laxfrossa och på lördag en trerätters supé. För er som löser flerdagarsbiljett eller nattar i husvagn eller husbil på Elmias egna ställplatser och camping så finns dessutom en festlig Oktoberfest, från torsdag till lördag, med tysk mat, tyrolermusik och öl i stora sejdlar. Ni har dessutom möjlighet att bugga loss till Lars-Kristerz eller Black Jack som spelar på fredags- och lördagskvällen.

Text: Tom Swales

3 thoughts on “Bästa tipsen inför besöket på Elmia Husvagn & Husbil 2018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.